Uutiset > Nosework-treeneissä

28.5.2019. Nosework-treeneissä
Toissapäivänä sunnuntaina ETFTA ry. järjesti Nosework-treenausta amerikankääpiöterriereille! Tapahtuma oli Helsingissä, Torpparinmäessä.

Nose Work on vielä uudehko, Suomeen vuonna 2008 rantautunut, USA:ssa kehitetty harrastuslaji koirille. Alun alkaen tämä nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin rescue-koirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, miten paljon aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien ulottuville.

Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille, rotuun tai ikään katsomatta. Koira voi olla pieni tai suuri, rohkea tai arka, kolmijalkainen, kuuro tai sokea.

Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin laji sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille. Koira saa hyödyllistä aktivointia ja useimmille koirille nenän käyttäminen on rauhoittavaa toimintaa.

Haistelu kuluttaa energiaa, mutta aivan eri tavalla kuin esimerkiksi metsälenkki. Koira joutuu käyttämään eri tavalla aivojaan ja ahkerasti haistellessaan koiran hengitystaajuus saattaa nousta tavallisesta kahdestakymmenestä jopa kahteensataan, eli yllättäen Nose Work on koiralle myös fyysisesti raskasta.

Nose Work ei vaadi koiralta tai ohjaajalta mitään erityistaitoja, sitä on helppo harrastaa vaikka ihan koti oloissa ja aktivointi-menetelmänä se on verraton.

Lue lisää kivaa Nose Work -asiaa United Kennel Clubin kotisivuilta: www.ukcdogs.com/nosework-forms-rules

Sateen ollessa vieraanamme, Nose Work -treeni järjestettiin sisätiloissa. Kivassa tapahtumassa opastettiin amerikankääpiöterriereitä käyttämään hajuaistiaan. Paikalla tapahtumaa vetämässä oli yhdistyksemme oma koirakouluttaja, Emma Mussalo.

Mukavia vinkkejä saivat mukaansa varmasti aivan kaikki ja osalla jäi kova into päälle harjoitella kivoja hajujuttuja lisää kotosalla!

Lisää juttua itse tapahtumasta, Noseworkista ja amerikankääpiöterriereistä tämän lajin parissa on tulossa seuraavaan ETFTA Newsletter -lehteen.
European Toy Fox Terrier Association

 

© Copyright ETFTA